Siirry suoraan sisältöön

Haaga-Helialla vaikuttavaa tekoälyosaamista ja -verkostoja

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on noussut merkittäväksi toimijaksi tekoälyn saralla Suomessa ja kansainvälisesti.

Koulutus- ja tutkimusorganisaationa Haaga-Helia panostaa vahvasti tekoälyosaamisen kehittämiseen ja hyödyntämiseen eri aloilla. Tekoälyä sovelletaan laajasti niin opetuksessa kuin elinkeinoelämässä, ja Haaga-Helia on mukana useissa innovatiivisissa hankkeissa, jotka edistävät tekoälyyn liittyviä kysymyksiä, käyttöä ja kehittämistä. Näiden hankkeiden sekä laajojen yhteistyöverkostojensa ansiosta Haaga-Helia on noussut alan edelläkävijäksi. Vaikutukset näkyvät niin opetuksessa, oppimisessa kuin elinkeinoelämässä.

Haaga-Helia toimii useissa tekoälyhankkeissa, jotka keskittyvät muun muassa tekoälyjärjestelmien kehittämiseen, generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseen, osaamisen edistämiseen ja koulutukseen, tekoälypohjaisten työkalujen kehittämiseen, tekoälyn eettisiin kysymyksiin, sekä tekoälyn soveltamiseen pk-yrityksissä. Lisäksi Haaga-Helia tarjoaa koulutusta ja resursseja, jotka auttavat myös opiskelijoita ymmärtämään ja hyödyntämään tekoälyä. Tulevaisuudessa Haaga-Helian osaaminen johtaa uusiin innovaatioihin ja parantaa tuottavuutta monilla eri aloilla.

Yhtenä esimerkkinä Haaga-Helian vaikuttavasta tekoälytoiminnasta on AI Regu – Tekoälysääntelyn huippuosaaminen innovaatioiden tukena -hanke. Hankkeessa rakennetaan kansainvälistä asiantuntijayhteisöä, joka kokoaa yhteen tekoälyn ja terveysteknologian sääntelyn osaajat. Palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen menetelmin luodaan toimintamalleja, jotka tukevat erityisesti pk-yrityksiä sääntelyyn liittyvien haasteiden ratkaisemisessa ja nopeuttavat tekoälyratkaisujen kehitystä. AI Regu tarjoaa ajankohtaisen tiedon lisäksi foorumin tiedonvaihtoon, yhteistyöhön ja konkreettisten ratkaisujen pilotointiin – mahdollistaen näin vastuullisen ja kilpailukykyisen innovoinnin terveysteknologia-alalla.

Yhteistyöverkostot ja ekosysteemit

Tekoälyn saralla Haaga-Helia tekee tiivistä yhteistyötä niin kotimaisten kuin kansainvälisten yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Keskeisiä yhteistyöverkostoja ovat muun muassa Ulysseus Eurooppa-yliopisto ja Finnish AI Region -konsortio FAIR (EDIH). FAIR on osa Euroopan Unionin European Digital Innovation Hub (EDIH) -kokonaisuutta, ja yksi EU:n lippulaivahankkeista tekoälyn edistämiseksi. FAIR tarjoaa yrityksille matalan kynnyksen asiantuntijuutta tekoälyn, laajennetun todellisuuden, suurteholaskennan ja kyberturvallisuuden saralla. Haaga-Helia toimii FAIR-verkostossa keskeisenä toimijana, tuoden vahvan osaamisensa tekoälyn kehittämiseen ja soveltamiseen. Ulysseus on kahdeksan eurooppalaisen yliopiston muodostama allianssi, johon kuuluu yhteensä noin 220 000 opiskelijaa. Haaga-Helia toimii allianssissa keskeisessä roolissa vetäen Applied Artificial Intelligence for Business and Education -innovaatiokeskittymää, joka edistää tekoälyn soveltamista erityisesti liiketoiminnassa ja koulutuksessa.

Näiden verkostojen kautta Haaga-Helia osallistuu monialaisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin, jotka edistävät tekoälyn käyttöä ja siihen liittyviä innovaatioita, mikä tekee organisaatiosta keskeisen toimijan tekoälyn kehittämisessä ja soveltamisessa. Haaga-Helian laajan yhteistyöverkoston kautta yritykset saavat ajantasaisimmat tiedot, sekä tukea ja resursseja tekoälyn käyttöönottoon ja kehittämiseen.

Haaga-Helia tarjoaa lisäksi koulutusta ja neuvontapalveluita, jotka auttavat oppilaitoksia ja yrityksiä hyödyntämään tekoälyä kestävällä ja tuottavalla tavalla. Koulutukset keskittyvät muun muassa tekoälyn eettisiin kysymyksiin, oppimisanalytiikkaan ja osallistavan muutoksen johtamiseen.

Organisaatio jatkaa aktiivista panostustaan tekoälyn tutkimukseen ja koulutukseen, tarjoten innovatiivisia ratkaisuja ja tukipalveluja eri aloille.

Hyödynnä Haaga-Helian tekoälyosaamista; tutustu lisää linkistä: https://www.haaga-helia.fi/fi/tki/tekoaly.